Tort de ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 8 Noi 2011 | 20834 vizualizari

 

Am promis ca vin cu tort. Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi ani sarbatoritilor zilei.
La multi ani noua!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un strop esenta migdale
  • un vf cutit praf copt
  • un vf cutit sare
  • o lingura cacao
  • capuccino prparat -pentru insiropat
crema 1.
  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • un plic gelatina
crema 2.
  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • un plic gelatina
crema 3
  • 350 ml frisca
  • o ciocolata amaruie (100 gr)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino
  • un plic gelatina
glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
pentru decor - alune cu ciocolata, macinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat.

Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.

Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.

Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.

Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).

Lasam la racit.

Cremele le facem toate odata.

Procedam asa:

- pregatim 3 caraticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-a a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.

Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.

Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.

Lasam cel putin 5 minute la hidratat.

Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.

Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.

Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).

Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor in fiecare.

Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.

Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.

Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.

Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .

Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.

Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.

Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu ganache